top of page

WAT WE DOEN

Met vaste medewerkers en ingehuurde vakbroeders, wordt gezamenlijk aan uiteenlopende prachtige projecten gewerkt.
BASIS STUCWERK
-wat doen we- basis stucwerk.JPG

Iedere latere genoemde specialisatie heeft een goede basis stuclaag nodig. Deze vlak en strak gemaakte ondergrond kunnen worden gebruikt voor verdere afwerking. Dit kan zijn een pleisterlaag ten behoeve van behang of schilderwerk, een geschuurd uiterlijk, tegels in een natte ruimte, decoratieve technieken, figuraties, lijsten of moderne nieuwe technieken. Er kan zowel binnen als buiten door ons worden gestucadoord. Delstuc beheerst al deze werkzaamheden, of het nu gaat om een wc, aanbouw, hele verbouwing, maatwerk of specialistische werkzaamheden. Wij voeren al deze werkzaamheden, met dezelfde passie en aandacht, graag voor u uit.

DECORATIE
wat doen we- decoratie.JPG

Bij decoratiewerk gaan we uit van allerlei afwerking mogelijkheden, maar ook moderne ontwerpen of stucwerk in kleur, verschillende gesneden lagen al dan niet in kleur. Oude technieken in nieuwe vormen uitgevoerd. De mogelijkheden hierin zijn onbeperkt. Wij werken hierbij ook regelmatig met kunstschilders en dat geeft dan nog meer mogelijkheden.

ONTWERPEN
-wat doen we- restauratie2.JPG

Bij ontwerpen zijn er verschillende mogelijkheden. Dit kan zijn het helpen bij keuzes maken over afwerkingen of meedenken over indelingen die in relatie staan tot een te ontwerpen plafond of wand. Maar het kan ook een profiel model voor een aan te brengen plafondlijst zijn, die mooi aansluit bij de stijl van de ruimte. Zelfs een compleet plafond ontwerp behoort tot de mogelijkheden. In de restauratie houden wij ons ook regelmatig bezig met het reconstrueren van ontbrekende delen die dan ook ontworpen moeten worden in de stijl en naar hand van de oude Meester die het heeft gemaakt.

ONDERZOEK + ADVISERING
-wat doen we- ontwerpen.jpg

Schade aan stucwerk komt in vele verschillende vormen voor. Soms is het eenvoudig op te lossen, maar het kan ook heel gecompliceerd zijn. In alle gevallen is het belangrijk om onderzoek te doen. Dit moet gebeuren door een vakman die weet hoe de ondergrond, opbouw en schadepatronen in elkaar zitten. Zo nodig kunnen wij ook tijdelijke voorzieningen treffen om verdere schade te voorkomen.

Scheurvorming, losse plekken, lek schade, optrekkend vocht en zout problematiek, verzakkingen, trilschade, inwatering, verkeerd materiaalgebruik en/of verkeerde uitvoeringen zijn zomaar enkele voorbeelden die wij regelmatig tegen komen.

Gezien onze expertise, worden wij gevraagd om onderzoek te doen en een advies te schrijven voor de meeste schade vormen. Indien gewenst, kunnen wij hiervoor een prijsopgave doen, maar wij kunnen u ook doorverwijzen naar externe experts, als verder aanvullend onderzoek wenselijk blijkt te zijn.

RESTAURATIE
-wat doen we- onderzoek 01.JPG

Hoe mooi is het als je mag werken aan plafonds en wanden, die vaak eeuwen geleden door oude Meesters zijn gemaakt. Deze zitten vaak vol symboliek en geven een boodschap af. Prachtige ontwerpen, vakkundig gemaakte stuc juweeltjes. Dit kunnen overigens ook jonge Monumenten zijn.

Bijna dagelijks zijn wij hiermee bezig in de meest uiteenlopende gebouwen en ruimtes. Daarbij vinden wij het ook onze plicht, om deze kunstwerken optimaal te herstellen. Daardoor kunnen we ons cultureel erfgoed, waar we respectvol mee om moeten gaan, op een verantwoorde manier door geven aan de volgende generaties. Zowel het eenvoudige perklijstje bij u thuis als meer complexe restauraties, zowel binnen als buiten, kunnen wij voor u uitvoeren.

BUITEN STUCWERK
-wat doen we- buitenstucwerk1.jpg

Buitenstucwerk wordt heel vaak onderschat. Of het nu gaat om vlakke gevels of sierwerk aan de gevel. We hebben te maken met veel detailleringen, temperatuur wisselingen (soms zelfs in 24 uur), verschillende ondergronden, isolerende of ademende wensen, kalk of cement stucwerk? Dit zijn nog maar enkele factoren waar je bij buitenstucwerk rekening mee moet houden. Ook dit vraag specialisme. Wij kunnen voor u, vanuit onze ervaring, hierin adviseren en het uitvoeren. 

BEL ONS: +31 6 22234235

RECENTE PROJECTEN

Op facebook en instagram delen we onze recente projecten en belangrijke zaken. Graag houden we u op deze manier hoogte van onze werkzaamheden. Graag heten we u hier dan ook welkom om ons te volgen.

bottom of page